Om websidan

Jag som frivilligt tagit mig an detta mastodontprojekt heter Hans Öjes och är född och uppväxt i Malung.
Mina föräldrar Arne & Ulla Öjes drev skinnfabrik under min barndom (Firma Grönlandsskinn/ Skin Wear Arne Öjes AB)
Skinnfabriken låg direkt väster om gården och var uppförd på en avstyckning från stamfastigheten. Föräldrarna var med andra ord sällan långt borta, även om dom jobbade mycket, och det gjorde dom.

Det fanns en snabbtelefon mellan villan och fabriken, så det var enkelt att prata med dom om man nu inte ville springa hela vägen upp till fabriken

1968

Hans Öjes 2år

1978

Hans Öjes 12år

1988

Hans Öjes 22år

1998

Hans Öjes 32år

2008

Hans Öjes 42år

Hans porträttfoto

Hans Öjes 50år

Snabbtelefon

Jag har hittat en hel del information på vinden och i andra gömmor i min fars gamla skinnfabrik
Vid sidan av detta har jag gjort en hel del fynd via internet. En hel del gamla produktkataloger, skinnarspelsprogram mm har ropats in på auktionssiten Tradera En stor del av faktainformation kommer från “Skinnarebygd” (Malungs hembygdsförening) & dom 4 banden “Malung ur en sockens historia”
När jag skannat och katalogiserat allt mitt eget material, så slog det mig att jag ju känner en hel del folk i Malung med direkt eller indirekt anknytning till dessa företag. Det finns en hel del personer som jag tänker kontakta vad det lider.
Det finns inget som helst kommersiellt intresse i detta. Det kostar ingenting att vara med, jag gör detta helt på egen hand gratis

Jag vill passa på att tacka alla som hittills bidragit med dokumentation (Länk till tacksida)

Leave a Reply